Vi arbetar stegvis.

Steg 1 – Besiktning av tak & Offert

För att fastställa skicket på taket så börjar vi med en besiktning, för att säkerställa att taket är i ett bra skick och så att takpannorna är hela.
Vi gör flera stickprov, där vi lyfter på pannor på olika ställen på taket för att kolla hur skicket är på undertaket, läkten och pappen.

Vi antecknar och fotograferar och ger er en rapport och bedömning av takets skick.

Tillsammans med vår bedömning av taket får du en offert på vad det skulle kosta att anlita oss för en taktvätt. Självklart är offerten och besiktningen kostnadsfri!

Accepterar ni offerten så bestämmer vi i samråd med dig ett passande datum för när vi ska utföra arbetet.

Du kan göra en kostnadsuppskattning här på vår hemsida också för att se vad det kostar ungefär för en takrengöring/taktvätt.

Mossa på taket

Steg 2 – Rengöring/tvätt av tak

Efter besiktningen så har vi samlat på oss den informationen vi behöver för att utföra ett korrekt jobb.
Vid behov så täcker vi fasaden för att undvika att fasaden blir smutsig under tvätten.

Normalt rengör vi taket mekaniskt vilket innebär att vi skrapar taket med en kraftig borste och tar bort den värsta mossan, laven och tillväxten. I vissa fall använder vi oss av professionella maskiner gjorda för taktvätt (softwashing). Baserat på skicket på takpannorna så justerar vi trycket så att det blir så bra och skonsamt som möjligt för just ditt tak.

Om vi bedömer att underlaget eller pannornas skick inte är tillräckligt bra för softwashing så avlägsnar vi mossan mekaniskt.
Vi rengör också hängrännorna efter att taket är rengjort/tvättat.

Vi byter ut trasiga pannor under förutsättningarna att pannor finns i reserv. Annars kan vi beställa nya och byter ut (beställning av nya pannor ingår inte i priset)

Tillväxtborttagning

Steg 3 – Takbehandling

Efter vi har avlägsnat all tillväxt på taket så är det dags för att behandla taket för att döda mikroskopisk tillväxt men också för att ge ett skydd så att det inte återkommer ny tillväxt. Normalt ger det ett skydd de kommande 3 åren framöver. Vi behandlar ert tak med speciellt medel framtagen för just taktvätt.

Med en lågtrycksspruta så sprayar vi taket med ett påväxtdödande medel som är skonsamt mot miljön. Det håller normalt dina pannor fri från mossa och lav i flera år framöver.

Påväxtmedel

Steg 4 – Städning

Nu är vi nästan färdiga! Slutligen med hjälp av lövblås och kratta samlar vi ihop den mossa vi spolat av från ditt tak och kör den till återvinningen.
Om det har kommit smuts på fasad, trall eller dylikt spolar vi av med enkelhet.
Nu är vårat arbete klart, ni har fått en ökad livslängd på taket, risken för vattenskador är starkt reducerad och ni har fått ett finare tak.

Städning-efterjobb-gästrike-takvård

Grannrabatten

Gå ihop med en granne eller fler för att få rabatterade priser på takrengöring. Om vi är i samma område och utför jobb så kan vi ge er ett rabatterat pris. Det blir ett effektivare arbetspass för oss och billigare för dig och dina grannar.

Vi kommer gärna ut och beräknar en offert helt gratis för takrengöring/taktvätt. Kontakta oss gärna för att bestämma en dag och tid för när vi ska komma ut till dig. Du kan själv göra se ungefär vad det kostar för en taktvätt här på vår hemsida.

Gratis offert - Taktvätt

1 + 7 = ?

Fördelar med taktvätt

Takvård Gävleborg

Visste du att mossa och lav på ditt tak skadar och kan orsaka vattenskador på taket? Mossan försämrar takets funktion och livslängd och att inte underhålla taket kan leda till dyra renovations kostnader helt i onödan.