Taksäkerhet

Vi monterar taksäkerhetsdetaljer från marknadsledande tillverkare som uppfyller alla krav enligt lagstadgade regler. Vi har taksäkerhet från CW-Lundberg & TJB på hyllan för snabbt kunna montera vid planerad jobbstart. Vi lagerför kulörerna svart och tegelröd men har tillgång till ett flertal andra kulörer också med en leveranstid på ca 2 veckor.

Takstege

Takstege monteras och används för att beträda taket säkert. Servicepersonal eller husägaren använder takstegen för att ta sig upp till exempelvis skorstenen, takfönster eller annan genomföring på taket.

Sotaren kräver i de flesta fall att både takstege och gångbrygga finns monterad för att kunna utföra sotningen på ett säkert sätt. Takstegen monteras normalt tillsammans med en gångbrygga så att det finns någonstans att stå säkert.

Takstege

Snörasskydd

Snörasskydd stoppar snö från att falla ned från taket. Det motverkar helt enkelt okontrollerade snöras. Som fastighetsägare så har man ett ansvar att det är säkert runt om sin byggnad. Snörasskydd är bra att montera för att förhindra att snö faller ned på någon person eller egendom nedanför taket.

Enligt boverket så har man som fastighetsägare ett ansvar för att det ska vara säkert runt om och nedanför taket. Har man inte ett snörasskydd monterat så kan det vara bra att se över det.

Snörasskydd

Gångbrygga

Gångbryggan monteras i närheten av skorstenen så att sotaren har något att stå på när sotning utförs. Gångbryggan kan också användas för att ta sig från en punkt till en annan på taket för inspektion av takfönster eller annan genomföring. Alla taksäkerhetsdetaljer på denna sida är godkända för infästning av säkerhetslina.

Gångbryggan monteras i anslutning till en takstege eller taksteg på taket. Det ska vara enkelt att kliva från takstegen till gångbryggan så att arbete eller besiktning kan genomföras säkert.

Gångbrygga

Nockräcke

Nockräcket monteras längsgående med nocken så att man säkert kan spänna fast en säkerhetslina. Man kan med enkelhet förflytta sig över taket på ett säkert sätt när ett nockräcke finns monterat.

Nockräcke är en produkt du ofta kan se på exempelvis bostadsrättsföreningar.

Nockräcke

Gratis offert taksäkerhet

5 + 0 = ?