Takvård Gävleborg

Takvård Gävleborg

Förläng livslängden på ditt tak!
Bor du i Gävleborg och behöver takrengöring eller underhåll? Då har du kommit till rätt plats hos Gästrike takvård, vi är experter på takrengöring, vi har mer än 20 års erfarenhet inom tak. Du kan känna dig trygg när du anlitar oss, vi ser till att du som kund är informerad under hela processen.
Vi är motiverade, vi är ärliga och vi strävar alltid efter att du ska vara så nöjd med oss ​​från första kontakt till slutförande av order att du kontaktar oss nästa gång du behöver takrengöring eller underhåll.

Du bör underhålla ditt tak

Många tror att takpannor inte behöver underhållas, men så är det inte för ungefär fem år efter att det nya taket lagts kommer det sakta men säkert att växa mossa och lavar på ditt tak.
Moss stoppar det naturliga flödet av vatten i dina pannor, ackumulerar och håller kvar fukt. Mossan fastnar i fogarna från en panna till en annan och det gör att mossan kommer att leda vattnet under pannan och mot undertaket.

Om du låter det gå för långt uppstår vattenskador och en kostsam takrenovering är nästa steg, helt i onödan.

Lav angriper ditt tak på ett annat sätt, tränger in i pannornas porer och lavsyran som laven utsöndrar sakta men säkert tär på dina pannor, skadar dem och får dem att spricka.
Den tillåter också att vatten kanaliseras in i pannans porer, vilket orsakar frostsprängningar på vintern.

Takrengöring förebild

Före rengöring av tak

Anlita en takexpert!

Att rengöra ditt tak själv med en högtryckstvätt kan göra mer skada än nytta för ditt tak!
Förutom risken för skador på pannan är det viktigt att använda lämplig skyddsutrustning för att undvika skador.

På Gästrike takvård har vi erfarenheten och rätt utrustning för att ta hand om ditt tak ordentligt och hålla det i gång i många år.
Vi använder en mängd olika metoder för att ta bort mossa och lavar från ditt tak, men de två vanligaste är professionella högtryckstvättar, designade för att rengöra tak så skonsamt och effektivt som möjligt.

Högtryckstvätt i sig tar bort det mesta av påväxten på dina pannor, men för att gå ner på djupet och in i porerna använder vi ett miljövänligt och effektivt medel som tar bort det sista av påväxten. Det medlet också gör är att förhindra framtida tillväxt och mossa får fäste på ditt tak.

Den andra metoden är att mekaniskt skrapa bort den grövsta mossan, sedan blåser man bort all mossa ner från taket med en lövblås.
Sen har man på medlet.

Bor du i Gävleborg och behöver en takrengöring eller vill du veta mer om processen?
Kontakta oss då gärna för ett hembesök, under vilket vi besiktar ditt tak och ger dig ett erbjudande vad en taktvätt kostar. Både besöket och erbjudandet är såklart gratis!

Vi har flera takexperter i Gävle, Sandviken, Hofors och Falun.

Välkommen till Gästrike Takvård, ditt självklara val när det kommer till takrengöring och underhåll.

Takvård Gävleborg