Taktvätt Gävleborg

Gästrike Takvård

Taktvätt Gästrike Takvård – förläng livslängden på ditt tak

Bor du i Gävleborg och är i behov av taktvätt eller takunderhåll?
Då har du hittat rätt, vi på Gästrike takvård är experter på taktvätt vi har över 20 års erfarenhet av tak.

Du kan känna dig trygg när du anlitar oss, vi ser till att ni som kund är informerade under hela processen.
Vi är drivna, ärliga och strävar alltid mot att ni ska vara så nöjd med oss från första kontakten till att jobbet är klart så att nästa gång ni är i behov av taktvätt eller takunderhåll så är det oss ni vänder er till.

Påväxt mossa
Högtryck tvätt

Varför lär man tvätta sitt tak?

Många tror att betong och tegelpannor är underhållsfria men så är inte fallet, efter något år från du lagt ditt nya tak så kommer sakta men säkert mossan och laven börja växa på ditt tak.
Mossan stoppar upp det naturliga flödet av vatten på dina pannor, den samlar upp och binder åt sig fukt. Mossan fäster sig vid övergångarna från panna till panna och detta gör att mossan leder in vatten under pannorna och till ditt undertak.

Låter man detta gå för långt så kommer det till slut leda till vattenskador och en dyr takrenovation står på schemat helt i onödan.

Laven angriper ditt tak på ett annat sätt, den tränger sig in i pannornas porer och lavsyran som laven utsöndrar fräter sakta men säkert på dina pannor vilket skador dom och gör att det kan spricka.
Den gör även det möjligt att leda ner vatten i pannans porer vilket orsakar frostsprängningar när vintern kommer.

Anlita en expert

Att tvätta taket själv med högtryckstvätt kan orsaka mer skada än nytta på dina takpannor!
Förutom risken att skada pannorna så gäller det att använda sig av rätt skyddsutrustning för att inte du ska skada dig. I vissa fall så används inte högtryck alls utan arbetet görs helt mekaniskt istället.

Vi på Gästrike takvård har rätt kompetens och utrustning för att vårda ditt tak på rätt sätt och för att det ska hålla i många år framöver.
Vi använder oss av flera olika metoder för att ta bort mossan och laven från ditt tak men den vanligaste är professionella högtryckstvättar som är gjorda för att tvätta tak på ett sånt skonsamt och effektivt sätt som möjligt.

Själva högtryckstvätten tar bort den mesta påväxten på dina pannor men för att döda den ner i porerna så använder vi oss av ett miljövänligt och effektivt medel som tar bort den sista påväxten men vad medlet gör är även att förhindra kommande mossa och lav att ta fäste på ditt tak.

Bor du i Gävleborg och är i behov av en taktvätt eller vill du veta mer om hur själva processen går till?
Tveka då inte på att höra av dig till oss för ett hembesök där vi besiktar ditt tak och lämnar en offert på vad en taktvätt kostar. Självklart är både besiktningen och offerten kostnadsfri!

Vi har flera takvårdsexperter som utgår från Gävle, Sandviken, Hofors och Falun.

Välkommen att kontakta oss på Gästrike Takvård – Ditt självklara val när det kommer till Taktvätt & Takunderhåll.

Taktvätt före och efter

Taktvätt Gävleborg