Taktvätt Falun

Gästrike Takvård

Fördelar med taktvätt

Vi utför taktvätt i Falun

Taktvätt är något man utfört i Sverige i över 20 år och är något som folk inte vet om eller tror är nödvändigt. För att dina takpannor ska hålla över 30 år så krävs det att regelbundet se över och sköta om sitt tak.

Vår vision

Vi på Gästrike Takvård är den kompletta lösningen för ditt takunderhåll. Tillsammans har vi över 25års erfarenhet av tak och vår vision och strävan är att bygga långsiktiga kundrelationer. Vi vill att ni ska vara 100% nöjda från första kontakt tills att jobbet är avslutat.
Innan och under arbetets gång så håller vi er alltid informerad så att ni ska känna er så trygg som möjligt med oss.

Vi vill att vi ska bli erat självklara val när det kommer till taktvätt och takunderhåll.

Taktvättning före och efter
Gästrike Takvård taktvätt

Vad gör mossan och lav med mitt tak?

Mossa och lav angriper ditt tak, ju äldre taket blir desto mer luckras takpannornas ytskikt upp och det ger goda förutsättningar för att mossa och lav ska böra växa på ditt tak.
Laven sätter sig i porerna i pannorna och börjar utsöndra lavsyra som sakta men säkert fräter sönder dina pannor, när det kommer ner vatten i porerna och vintern kommer så fryser vattnet till is och det orsakar frostsprängningar.

Mossan har en annan typ av negativ påverkan på ditt tak, mossan samlas på dina takpannor och samlar upp och binder åt sig fukt. Mossan sätter sig på skarvarna på dina pannor och det stoppar upp det naturliga flödet av vatten men även gör så att man leder ner vatten och fukt till ditt undertak.
Låter man detta vara och det går ett par så har man vatten och mögelskador på sitt undertak och man lär renovera hela taket i onödan.

Gästrike Takvård

Vi på Gästrike takvård har många års erfarenhet av tak och vet precis hur vi ska behandla ditt tak på bästa sätt, så du får ett finare tak fritt från mossa och lav.
Bor du i
Falun och är i behov av en taktvätt eller hjälp att underhålla ditt tak så kommer vi gärna ut och gör en kostnadsfri bedömning av dit tak, vi lämnar även en offert på vad vi tar för att utföra en taktvätt och behandling.

Vi kommer ut till er och kollar hur skicket är på era takpannor och även undertaket.
Är läkt, papp och undertak i dåligt skick kommer vi inte tvätta erat tak då vi anser att det är helt i onödan för er.

Men är skicket bra och ni accepterar offerten så börjar vi med taktvätten, med professionell utrustning framtagen för att effektivt och skonsamt tvätta ert tak så tar vi bort mossa och lav.
När vi fått bort mossan så behandlar vi ert tak med ett speciellt medel som är miljövänligt och skonsamt för taket.

Medlet dödar den sista påväxten ner till porerna på ditt tak samtidigt som du får ett skydd för framtida påväxter.

Taktvätt före och efter

Efter jobbet är klart så tar vi självklart reda på all mossa och smuts som har kommit ner från taket. Skulle det komma smuts på fasaden så sköljer vi även av den.

Om du bor i Falun tveka inte på att höra av dig för en kostnadsfri bedömning och offert av ditt tak.

Taktvätt
Takvård