Takrengöring Gävle

Takrengöring Gävle

Fördelar med taktvätt

Vad finns det för fördelar med takrengöring?

Mossa gör att takets funktion blir sämre. Den letar sig in under pannorna på taket. När det regnar drar mossan till sig vatten som i sin tur kan leta sig in på undertaket. Vi låglutande tak man ”stora” mängder vatten fastna i mossan på taket och man får problem med annan påväxt också. Att rengöra taket och plocka bort mossa, lav och tillväxt gör att taket får en bättre och hållbarare funktion under många år framöver.

Taket blir estetiskt tilltalande om det är rent från mossa, lav och annan tillväxt. Det ger ett snyggt och fräscht intryck för ögat. Om taket tillsammans med huset i övrigt ser välvårdat ut så får man ett väldigt trevligt helhetsintryck.

Takrengöring är en låg kostnad i jämförelse med ett takbyte eller ett läckage. Vi på Gästrike Takvård kommer gärna ut och lämnar en gratis offert. Vi gör samtidigt också en gratis övergripande besiktning av taket.

Taktvättning före och efter
Gästrike Takvård taktvätt

Takets funktion är att skydda allt inunder

Takets funktion är att skydda allt som finns där under. Det är därför viktigt att hålla koll på sitt tak så att man inte får ett oväntat läckage. Vi brukar rekommendera att hålla taket rent, byta ut trasiga pannor och se över skorstensbeslag, huvar, takfönster och andra genomföringar. Det kan man göra årligen för att säkerställa att taket är helt och fint.

Gästrike Takvård

När kan man anlita er för en takrengöring?
Normalt utför vi takrengöring  mellan Mars – November då det gärna ska vara varmare än 5 grader för att vårt tillväxtmedel ska kunna verka ordentligt.

Vi samarbetar med Bröderna Norling i Hofors AB
Vi har ett tätt samarbete med Bröderna Norling i Hofors AB som varit verksamma i takbranschen sedan 1949.

Taktvätt före och efter

Takrengöring Gävle