Takrengöring – Bostadsrättsförening Sandviken

Takrengöring bostadsrättsföreningar

Investera rätt med att underhålla taket på fastigheterna.

Har ni funderat på hur skicket på taket ser ut på era fastigheter? Det är många som tar stora ekonomiska beslut genom att byta tak. Vi på Gästrike Takvård AB har expertisen att underhålla taket på fastigheterna.

Besiktning tak

Takrengöring bostadsrättsförening

Det är helt klart en nödvändighet att allt i fastigheterna fungerar som det ska inklusive taket. Hur gör man när tankarna springer i väg gällande skicket på taket? Det vanligaste är att man anlitar ett företag som kommer och byter ut det. Stor kostnad men ett nytt tak som ska hålla.

Vilka olika alternativ finns det?

Det vi gör på Gästrike Fastigheter AB är att rengöra tak genom mekaniskt arbete eller med en högtryckstvätt. Vi plockar bort Mossan/algerna som har lagt sig på taket genom åren. Vi sedan besprutar taket med ett miljövänligt medel som heter Grön-Fri. Det håller taket rent och lägger sig som ett skydd för kommande år så att det inte ska bli ny påväxt. Vi besiktar taket, vi kollar skicket på undertaket och även tegelpannorna. Det är inte ofta man måste byta ut ett tak för att det är slitage på pannorna, eller att det har lagt sig mycket Mossa på det.

Genom att underhålla taket så ökar man också livslängden på det och ser till att hålla det snyggt. Det påväxten gör när det får ligga på taket under en längre tid är att skada skicket på pannorna/undertaket.

Hur skadar påväxten taket?

Påväxt mossa

Påväxten suger åt sig vatten och gör att det blir frostsprängd under kallare grader. Vilket gör att det spricker i pannorna. Till slut så tränger det sig igenom och gör skada på undertaket. Vilket kan leda till läckage och väldigt stora kostnader. Allt detta går såklart att undvika genom att underhålla taket på rätt sätt. Det är en stor ekonomisk skillnad på att underhålla taket och byta ut trasiga pannor mot att byta ut det helt.

Påväxt mossa

Arbetsmetoder

Högtryck tvätt

Vad vi kan göra för er

Vi jobbar med att rengöra ert tak och underhålla det så att ni inte behöver byta ut det eller oroa er för att behöva göra större ingrep på undertaket. Vi har också ett starkt samarbete med Bröderna Norling AB vilket gör att vi har 70 års erfarenhet när det kommer till tak jobb.

Genom våra tjänster så kan vi också skräddarsy serviceavtal vilket innebär att vi kommer ut och kikar på taket med jämna mellanrum så att ni lämnar över ansvaret till oss för diverse jobb som kan komma att behövas, som tex byte av trasiga pannor, uppdatering av nytt medel. Med vårat samarbete med Bröderna Norling AB så kan vi även utföra andra jobb som innefattar eran taksäkerhet som tex snörrasskydd.

Underhåll taket i stället för att byta det

Taktvätt före och efter

Som sagt så finns det mycket fördelar utöver den ekonomiska skillnaden med att underhålla taket. Ni lämnar ansvaret till oss som är experter på det och vi ser till att hålla ert tak i gott skick och besiktar det med jämna mellanrum.

Besök gärna våran hemsida där ni kan läsa mer om våra tjänster. Ni är mer än välkommen att boka en kostnadsfri besiktning av erat tak.

Taktvätt före och efter

Taksäkerhetsprodukter

Vi har taksäkerhetsprodukter från Cw-Lundberg som är marknadsledande inom taksäkerhet. Produkterna är testade och godkända för montering på tak. Vi kan leverera alla kulörer som de har i sitt sortiment. Läs mer om taksäkerhetsprodukter under taksäkerhet.

Takstege

Takstege

Gångbrygga

Gångbrygga

Nockräcke

Nockräcke

Snörasskydd

Snörasskydd

Takrengöring bostadsrättsförening