Takrengöring – Bostadsrättsförening i Falun

Takrengöring bostadsrättsföreningar

Med ett serviceavtal kan du känna dig trygg i att vi sköter underhållet. Att ha ett serviceavtal innebär en trygghet för er, vi som proffs på tak kommer för att  kontrollera att taket är i fullgott skick (exempelvis varje halvår).  Vi besiktigar taket, byter ut takpannor, sköter rengöring av pannor, hängrännor och plåtbeslag. I ett samarbete med Plåtgrossisten.se som är en helhetsleverantör av tak så har vi rätt produkter att arbeta med som är godkänt på den svenska marknaden. Utöver rengöring och besiktning kan vi hjälpa till med tillverkning och montering av huvar, stosar, taksäkerhet, nya hängrännor och plåtbeslag etc.

Takrengöring

Besiktning tak

Takrengöring bostadsrättsförening

Vi utför takrengöring åt bostadsrättsföreningar i hela Gästrikland. Vi kommer gärna ut och synar taket och lämnar en gratis offert. Vi arbetar säkert enligt lagstadgade regleringar med marknadsledande, miljövänliga påväxtmedel. Vi monterar också taksäkerhet av hög kvalitet från CW-Lundberg.

Rengöring av taket och borttagning av mossa gör att pannorna håller längre och vatten inte kan tränga in under pannorna. Ett tak bör synas minst en gång per år men normalt brukar vi rekommendera två gånger per år för att vara på den säkra sidan.

Takrengöring allmän information

Påväxt mossa

Taket mår inte bra av mossa och annan påväxt. Det kan göra att vatten tränger in under takpannorna som i sin tur kan leda till ett läckage. Genom att ta bort all påväxt från taket så kan man undvika ett eventuellt läckage. Livslängden på taket blir då också längre än om man låter mossan ligga kvar.

Vi arbetar normalt med säkerhetslina vilket gör att dyra ställningskostnader kan undvikas. Takrengöring är ett effektivt och billigt sätt att säkra upp taket från läckage de kommande åren. Att byta hela taket är väldigt dyrt i jämförelse med en takrengöring.

Kontakta oss gärna för mer information så kan vi boka in en tid för en besiktning eller gratis offert.

Påväxt mossa

Arbetsmetoder

Högtryck tvätt

Arbetsmetoder

Vi arbetar främst mekaniskt men använder också högtryck i vissa fall. Vid användning av högtryck så ställer vi trycket efter pannornas skick (ett lägre tryck vid slitna pannor). Att arbeta mekaniskt är det arbetssätt som ger minst slitage på pannorna och därför förespråkar vi det i första hand.

När man använder högtryckstvätt så ser man ett resultat snabbt och det blir väldigt fint. Vid mekaniskt arbete ser man såklart också ett bra resultat men inte lika snabbt som med högtryck. Vi skrapar då taket med speciella verktyg för att få bort mossan och lägger sedan på ett påväxtmedel som med tiden dödar påväxt som finns kvar. Det sista regnar bort med tiden och man kan se ett färdigt resultat ett halvår eller ett år senare.

Anlita oss som har lång erfarenhet

Taktvätt före och efter

Att arbeta säkert på ett tak är en konst i sig. Det finns en del faror som lurar så det bästa är att anlita någon med kunskap kring arbete på tak. Vi har rätt utrustning för att utföra arbetet på ett säkert sätt.

Vår tjänst vi levererar är i ett samarbete med Bröderna Norling i Hofors AB/Plåtgrossisten.se som har varit verksamma inom tak-branschen i över 70 år. Det gör att vi har en väldigt stabil grund att stå på.

Kontakta oss gärna om du har frågor eller funderingar. Du kan kontakta oss här via hemsidan eller slå oss en signal om du vill veta mer.

Taktvätt före och efter

Taksäkerhetsprodukter

Vi har taksäkerhetsprodukter från Cw-Lundberg som är marknadsledande inom taksäkerhet. Produkterna är testade och godkända för montering på tak. Vi kan leverera alla kulörer som de har i sitt sortiment. Läs mer om taksäkerhetsprodukter under taksäkerhet.

Takstege

Takstege

Gångbrygga

Gångbrygga

Nockräcke

Nockräcke

Snörasskydd

Snörasskydd

Takrengöring bostadsrättsförening